Behandling

Sådan danner du sunde motionsvaner

Et aktivt liv er et godt liv, vil de fleste mene. Og der er heller ikke nogen, der vil modsige dig, hvis du hævder, at et aktivt liv er et sundt liv. Men det er bare ikke så nemt at komme i gang med, hvis du har været vant til at leve på en anden måde hele dit liv, eller hvis du har været nødsaget til det på grund af skader eller ubehag.

Vi giver dig her gode råd til, hvordan du stille og roligt kommer i gang med et smertefrit liv. Der er ting, du selv kan gøre – men professionel hjælp kan få dig ud af din specifikke situation.

Sæt barren lavt, men forvent fremgang

Den første start til et sundere liv starter i motionscentret eller udenfor. Start lige så stille med løb, hvor du ikke presser dig selv for hårdt. Men hver gang du løber, skal du se fremgang. Starter du med at løbe 2 kilometer, skal du løbe 2,2 kilometer på næste tur. Det kan være mindre – det kan være mere. Men du skal kunne se fremgangen.

Hvis det ikke handler om vaner, men om skader og gener, bør du søge konsultation for at opnå smertefri bevægelse, før du begynder at løbe.

Halvdelen af arbejdet ligger i det, du spiser

Usunde vaner og overvægt går hånd i hånd, og selvom det er en start at løbe en tur, begynder den rigtige test først hjemme ved køkkenbordet. Diæt er halvdelen af arbejdet, når du vil opnå en sundere livsstil, og hvis du er fast besluttet på at se resultater inden for relativt kort tid, bør du omlægge din kost. Det kan øge motivationen, hvis du kan se resultater tidligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *