Mundbind

Beskyt dig selv og andre med et behageligt mundvisir

Når en smitsom sygdom er løs i samfundet, bliver vi alle nødt til at passe på hinanden. Især i det offentlige rum, hvor mange fremmede menneskers veje krydses hver dag. I supermarkeder, butikker og offentlig transport bør man enten bære mundbind, ansigtsvisir eller mundvisir for at beskytte sig selv og andre.

Mundbind er den sikreste form for ansigtsværn, fordi den filtrerer den luft, vi hver især ånder ind og ud. Filtreringen sker derfor begge veje, og det giver en optimal beskyttelse. Men har du ikke mulighed for at bære mundbind kan et ansigtsvisir eller et mundvisir være svaret.

Lider du af åndedrætsbesvær, angst eller andre fysiske eller psykiske sårbarheder, kan du fritages for at bruge mundbind. Til gengæld bør du bære ansigtsvisir eller mundvisir.

Begge typer af visir består af en plasticskærm, der beskytter mod de partikler, vi hver især ånder ind og ud. Ansigtsvisiret monteres i panden og beskytter hele ansigtet, mens mundvisiret monteres på hagen og primært beskytter munden.

Værnemidler kan bremse smitsomme sygdomme

Der er undersøgelser, der viser, at brug af værnemidler kan have stor betydning i bremsningen af smitsomme sygdomme. Især i områder, hvor det er svært at holde afstand. F.eks. i offentlig transport og i butikker kan det være svært at sikre god afstand.

Mundvisiret er et godt alternativ, hvis du ikke har adgang til eller mulighed for at bruge mundbind eller ansigtsvisir. Som udgangspunkt kan et ansigtsvisir eller mundvisir bruges flere gange, hvis du sørger for at spritte det grundigt af mellem brug.

Det kræver noget af os alle sammen, når vi skal undgå bred samfundssmitte. Du kan gøre dit for at beskytte dig selv og dem, du møder, ved at bære værnemidler som for eksempel visir i offentligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *