Bilpleje

3 forårstips til den store rengøring

Foråret er for mange tiden, hvor der skal ske noget nyt, og for mange indebærer det en grundig rengøring, hvor man kan komme til bunds i alle de problemer, der har hobet sig op – både figurativt og bogstaveligt. Vi har i denne artikel samlet tre gode bud på, hvordan du kommer godt i mål med din rengøring til foråret.

Husk også bilen

Inden vi kommer videre til boligen, så skal du også huske at rengøre din bil. Det skal du både gøre udvendigt og indvendigt, og særligt det udvendige er vigtigt, fordi vinteren ofte er lig med sne og skidt, der skydes op under dækket. Indvendigt kan du blandt andet bruge sæderens til bil, så du også får alt det støv med, som du ikke kan se, men som gemmer sig dernede.

Rengør oppefra og ned

Hvis du virkelig vil grundigt igennem din rengøring og gerne vil have alt med, så skal du starte oppe fra og ned. Det betyder nemlig, at eventuelle støvrester og lignende, som du ikke lige får med på din klud, vil falde ned til jorden, som så samles op senere. Derfor skal du altid rengøre oppefra og ned, så du ikke skal tage bunden igen, efter du har gjort det tidligere.

Rengør listerne ordentligt

Dine gulvlister samler på utroligt meget støv, men det er ofte et sted, som vi glemmer at rengøre, fordi vi har fokus på at komme ind bag skabe og senge. Men listerne tager rigtig meget, som vi ikke lige kan se, og derfor er det essentielt til enhver rengøring at rengøre disse.