Pirkestænger

Pirkestænger til særligt fiskeri

Pirkestænger til særligt fiskeri

Hvor velbevandret er du egentlig udi den ædle kunst at fiske?

Nogle folk forbinder det med en aktivitet lig morfar-tempo, hvor man nærmest snorkbobler over en intetsigende aktivitet, der udelukkende beror på at få tiden til at gå – hvis man ikke ligefrem begynder at kede sig endnu mere af den aktivitet.

Vi tænker på ting som et samlesæt, at brodere og fiske. 

Men er du klar over, at de aktiviteter har fået en renæssance, fordi de netop er frakoblet den online-verden, hvor man hele tiden er koblet til og bliver kombarderet af farver, tilbud og elektroniske muligheder, som man næsten kun får hovedpine af.

Derfor begynder flere og flere mennesker at tage ud at fiske, hvor man er i pagt med naturen og står direkte ude i den og kan mærke kontaktfladen mellem mennesket og elementerne.

Det kræver tålmodighed, snuhed og erfaring at fiske godt og korrekt.

For hvis du har set en fiskers medbragte fiskekurv, så har du måske bemærket, hvor meget forskelligt slags udstyr, man kan finde nede i sådan en fisketaste, hvor man kan blive helt forbløffet over, at fiskeren selv kan danne overblik over det.

Men det er der flere grunde til, hvor nogle fiskere selvfølgelig vil eje det meste af de fiske-artefakter, man kan komme i nærheden af, men siden man har at gøre med levende elementer i form af fisk, er det ikke sådan lige til at lægge en stensikker strategi for at fange disse. 

Ikke to mennesker er som bekendt ens, så hvorfor skulle det samme gælde for fisk?

Erfarne fiskere vil dog vide, at man kan skaffe fiskeudstyr, der egner sig til forskellige typer af fisk, men kodeordet er her netop ‘egner’, for så står man stadig ikke tilbage med en garanti for, at de udvalgte remedier kan fange de nævnte fisk.

Men at have det rette udstyr til specielle fangstmetoder og fisketyper gør bestemt en begyndende forskel på, at man er på rette spor til at få gevinst for enden af linen.

Det kunne blandt andet være med pirkestænger, der er en solid afart af fiskestænger, hvorpå man sætter pirker, der ligner mindre fisk og glimter i vandet, så større fisk blive tiltrukket af det og fornemmer et nemt bytte.

‘Større fisk’ er også kodeordet her, for pirkestænger er netop solide nok til, at man kan fange lidt større fisk end normalt med dem, som kunne være torsk eller makrel.

Prøv dig frem med at finde de rette pirkestænger til dig.