Plastplader

Plastplader er stadig brugbare!

Plastplader er stadig brugbare!

Du har sikkert hørt, at vi bevæger os ind i en fase i vores verden, hvor vi langsomt, men sikkert, udfaser plastik fra vores samfund kloden over.

Skabelsesprocessen af almindeligt plastik er nemlig ikke særligt gavnligt for miljøet og udleder farlige gasser i ozonlaget, og så er mange mennesker desuden dårlige til at bortskaffe deres plastik korrekt, hvorfor det ender i naturen, hvor det vil tage mange, mange år at nedbryde naturligt og, ja, ender med at være en kilde til forurening for mange.

Det er egentlig lidt en skam, da man ender med at skære plastik over én kam, for der findes stadigvæk plastik derude, specielt i akryl- og plexi-afarter, der er mere skånsomme for miljøet og henleder tankerne på dengang, hvor man opfandt almindeligt plastik, og det blev hyldet som det nye vidundermiddel.

Sådan er det faktisk også med det moderne plastik, når det bliver skabt efter moderne foreskrifter, der skåner miljøet, for så står vi faktisk tilbage med et fabelagtigt produkt, der kan bruges til mange forskellige formål og løsninger.

Var du for eksempel klar over, at plastplader af akryl og plexi isolerer gevaldigt godt? Det er nemt at håndtere og giver sig lidt efter vinden og vejret, hvorfor det er smartere at bruge ved for eksempel et udeskur, man skal arbejde i og således holde varmen i.

Eller hvad med en anden skur-ordning, man befinder sig i, hvor man måske er vant til at bruge glas. Ved at bruge de rette plastplader er du både afskærmet, holder varmen, og skulle der i hårdt vejr flyve mindre genstande forbi, så går plaspladerne ikke itu på samme måde, som glasvægge ville gøre det, og plastpladerne kan netop bevæge sig efter vejrforholdene.

Generelt er disse plastplader af en fleksibel støbning, så hvis man udsætter dem for de rette temperaturer, hvor de bliver opvarmet en hel del, så står du faktisk tilbage med nogle plastplader, du kan forme således, som du ønsker dem, og så kan de sætte sig, når de falder i temperatur igen.

Pludselig har du et remedie, der kan bruges til alt fra lappeløsninger til kunstinstallationer.

Men brugen af plastplader stopper ikke der, for du kan også benytte plastpladerne til under dit hobbyprojekt, da visse plastplader også er gode underlag, når du skal arbejde med dit projekt, hvor du vil undgå at skære, male eller på anden måde beskadige bordet under.

Så som du nok kan se, er ikke alt slags plastik af den ugivtige art, så længe man vælger den rette slags.