Hundetegn

Husk at hundetegn er lovpligtigt i Danmark

Husk at hundetegn er lovpligtigt i Danmark

Hunden er menneskets bedste ven

Det er så sandt, som det er sagt. Hunden har alle dage været menneskets bedste ven. Er du selv hundeejer? Hvis du kan svare ja til det spørgsmål, så ved du også, at en hund bliver en del af familien stort set på lige fod med de andre medlemmer.

I gør alt hvad I kan, for at hunden har det godt, og I glæder jer hver dag til at komme hjem og blive budt velkommen af jeres glade kæledyr.

Der er noget lovgivning du skal være opmærksom på

Når du har anskaffet dig en hund og købt en fin hundekurv, vandskål, madskål og en hundesnor, så er der en enkelt vigtig ting mere, som du skal huske at anskaffe. Det er naturligvis et navnekilt, eller hundetegn som det også hedder.

Fra den dag Fido eller King er fyldt 4 måneder, så skal der bæres hundetegn. Der er ingen vej uden om. Og det er jo også kun godt, så andre mennesker kan hjælpe jeres hund hjem, hvis den en dag skulle blive væk fra jer.

Hundetegnet skal som minimum indeholde dit (altså ejerens) navn og adresse. Det kan dog klart anbefales, at du også får påført dit telefonnummer, så du er lige til at få fat i. Husk at anføre 0045 som landekode for Danmark.

Hundetegn kan fås i alle afskygninger

Når det kommer til hvordan hundetegnet skal se ud, så er der nærmest frit valg. Du kan få hundetegn i alle farver, størrelser og afskygninger. Det kan være rundt, firkantet, formet som et kødben eller om et hjerte. Det vigtigste er at du vælger et hundetegn som passer til din hund, og hvor der er plads til at skrive de informationer, som der skal være.

Husk nu hundetegnet. Det kan være det der gør, at din hund kan komme hjem igen.