Hus & Have

Græsfrø til såning af en smuk og grøn plæne

Danskerne holder af deres haver, og bruger dem flittigt i både vinterhalvåret og sommerhalvåret. Haven er et sted man kan ånde frit, lege og hygge sig. Især om sommeren er det fantastisk at holde have. En flot og grøn græsplæne gør kun fornøjelsen større. En jævn græsplæne kan gøre haven lettere at holde og pænere at se på. For at opnå dette skal du vælge den rette type græsfrø.

Skal du til at anlægge en ny græsplæne, er der flere ting at overveje. Den nemmeste og hurtigste løsning er rullegræs, men dette er en dyr løsning i længden og ofte unødvendigt. Rullegræs er den bedste løsning hvis du er i tidsmangel og skal bruge en grøn plæne snart. Hvis du er ude i god tid og har et betydeligt areal der skal lægges grønt, kan du med fordel snarere så din nye græsplæne.

Græsfrø har de bedste vilkår i foråret eller efteråret, hvor jorden er blød og der kommer rigeligt regn. Græs kræver meget vand for at gro, hvorfor vinterens frost og sommerens tørre vejr bør undgås. Sår du græsplænen i efteråret eller tidligt i foråret, vil den kunne stå grøn og pæn i løbet af sommeren, selvfølgelig afhængig af vejrforholdene i den pågældende sæson.

Græsfrøblandinger til alle typer jord og formål

Der findes mange typer græsfrøblandinger, og de er ofte beregnet på forskellige formål og jordtyper. Du kan se et stort udvalg af blandinger på nykilde.dk. Her forhandles desuden gødning, hvis du ønsker at hjælpe din græsplæne på vej. Det kan være en fordel at gøde flere gange i løbet af sæsonen, da dette giver græsset et ekstra skub.

Du kan købe græsfrøblandinger til våd, normal eller tør jord. Jord i nærheden af kysten eller i sommerhusområder er ofte sandet, og derfor er der mindre næring og væde i jorden, hvorfor du får brug for en mere robust græssort. Til gengæld kan det være svært for nogle græstyper at overleve meget våde forhold, og der findes således specifikke græsfrøblandinger til våd jord.

Det har også betydning hvilket udtryk, du ønsker at opnå. En traditionel have vil oftest have brug for en tæt, frodig og grøn græssort. Ønsker du at så græs i et naturplejeområde eller lignende, kan du købe naturgræsfrø, som er mere robuste og ikke skal holdes på samme måde som almindeligt græs.

Tag et kig på udvalget og få inspiration til din næste haveomlægning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *