Time timer ur

Et time timer ur hjælper dit barn med at forstå tid

Et time timer ur hjælper dit barn med at forstå tid

Lige som med alt andet her i livet er tid, og hvordan man ser den, noget som man skal lære som barn. Det kan være svært at vide, hvor lang tid fem minutter er, når man er barn. Det er derfor en god ide, at du træner tidsforståelsen med dit barn, så barnet kan finde ud af, hvor lang tid en time er, og hvor kort tid fem minutter egentlig er. Det vil også være en hjælp for dig. Når dit barn ved, at fem minutter er kort tid, ved det, at det ikke skal gå i gang med en ny leg, når der er fem minutter til, I skal ud af døren. 

En god måde for dig at træne tidsfornemmelsen med dit barn er med et time timer ur. Du kan blandt andet købe uret hos abcleg.dk, der har et stort udvalg af lærerigt legetøj og andre hjælpemidler til at lære dit barn om tid, tal og bogstaver. 

Time timeren er et ur, hvor det kan tælle ned fra en time. Du kan også sætte uret på bare fem minutter. Det fungerer altså lidt lige som et æggeur, hvor der bliver talt ned til noget. Forskellen er dog, at det er meget tydeligt for barnet, hvor lang tid der er til, at tiden er gået. Det er nemlig tydeligt markeret med rødt, hvor lang tid der er tilbage. Det er med til at gøre, at barnet kan følge med hele tiden. 

Det kan for eksempel være, hvis du har sagt, at barnet må spille computer om en time. I stedet for, at dit barn bliver ved med at komme og spørge, hvornår der er gået en time, kan barnet selv se på uret, der tæller ned. Du kan også bruge uret, hvis barnet for eksempel skal læse i 20 minutter hver dag. 

Fordi det er så nemt for barnet at aflæse uret, vil det også være rigtig godt til børn med specielle behov. Det kan for eksempel være børn med ADHD eller autisme. De tydelige farver, de fremhævede tal og det helt stille urværk gør det nemt for et barn med specielle behov at bruge sådan et ur. Ved et almindeligt æggeur kan barnet for eksempel blive distraheret af urets tikken, ved dette ur er der intet til at forstyrre det. Det kan derfor være, at barnet bliver så optaget af noget, at det helt glemmer at kigge på uret.