Rengøring

Sådan holder du liv i porøse bygninger

Er du ansvarlig for, eller ejer du en gammel bygning, hvor man skal være ekstra forsigtig under renovering og rengøring? Så får du her gode råd til, hvordan eventuelle kirker og andre lignende bygninger med gamle sten kan komme til at fremstå så gode som nye. Vi kigger særligt på en bestemt type rengøring, som er særdeles skånsom.

Tørisblæsning i stedet for sandblæsning

Tørisblæsning er, som navnet indikerer, tør is, der blæses på bygninger og eventuelle andre enheder, som kan være besværlige at rengøre uden at ødelægge enheden eller bygningen. I tørisen er der en helt særlig sammensætning, som sikrer, at isen forbliver is og blot fungerer som sandblæsning – uden at efterlade de mærker, som sandblæsning kan give.

Det er helt ideelt til rengøring af gamle overflader, som nemt kan gå i stykker, som eksempelvis gamle kirkebygninger. Generelt er det bare en utroligt skånsom måde at gøre rent på, og derfor bruger man også metoden til at rengøre maskineri og lignende, da overfladerne forbliver rene og skinnende.

Hyr professionelle håndværkere til bygningen

Når først skaden er sket på gamle uvurderlige overflader, er der ikke noget at gøre. Så må man bare acceptere, at det forbliver sådan til fremover. Derfor er det så afgørende, at man benytter kompetent hjælp for at undgå, at man rammer forkert eller kommer til at gøre noget, der bare ikke fungerer.

Professionelle murere har stor erfaring med netop sådanne nogle opgaver, og de ved lige præcis, hvordan de skal gribe dit projekt an. Forklar dem, hvad du forventer, og så skal de nok løse opgaven så godt som muligt.