Bolig

Skal sejlbåden klargøres til næste sæson? Epoxy hjælper dig på vej

Før en ny sejlsæson er der altid nok at se til med båden. Måske er det bunden, som kræver en ordentlig omgang, eller en kaleche der skal udskiftes, eller måske er det trædækket, som kræver en kærlig hånd. Vejr og vind tærer hårdt på båden efter en sæson til søs. Et hjælpemiddel, når det er trædækket, der klager, er klar epoxy til træ. Epoxy-produkter har mange forskellige formål, og et af dem er netop til træ, hvor det giver en beskyttende og flot overflade.

Når trædækket trænger til en omgang

Klar epoxy er en god ven at have ombord, når trædækket skal behandles. Det er et utrolig stærkt bindingsmiddel og derfor velegnet til reparation af huller og skader i båd, skrog og dæk. Det kan blandt andet bruges til at tætne træ.

Permakote epoxy er en klar coating, som dækker overflader jævnt og er modstandsdygtig overfor vand, sprit, syrer og opløsningsmidler. Klar epoxy kan også bruges til reparation og udfyldning af revner og knaster i dækket. Der findes også epoxy, som er designet specielt til vandtæt, permanent og strukturel limning af et hårdt teakdæk eller fugtigt træ.

Hvordan bruger du det?

Den klare epoxy har mange formål og bruges blandt andet til støbning og indkapsling. Der er flere forhold, som man skal tage stilling ting, når man skal bruge det. Populære anvendelser er til smykker, tyklagscoatning til dækket eller støbninger. Der er forskellige behandlingsmuligheder i forhold til hurtig eller langsom hærdning, og den optimale arbejdstemperatur er mellem 15-25 grader. Du skal gerne undgå for høj luftfugtighed og kolde temperaturer. For at sikre den mest optimale bindeevne skal du sørge for, at dækket er fri for snavs, rester og olie. Men så er du også godt på vej, og sejlsæsonen kan snart gå i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *