Hovedbeklædning

Sådan kan du sørge for, at dit barn har den rette temperatur om natten

Du kender sikkert selv det med, hvor ubehageligt det kan være, hvis man enten har det for varmt eller koldt, når man skal sove. Det er nemt at gøre noget for sig selv, hvis man ikke har den rette temperatur, men det er ikke noget, børn selv gør. Derfor er det noget, at du som forælder skal hjælpe dit barn med. Hvordan gør man bedst det? Læs med i denne artikel.

Nathuer holder hovedet varmt

Hvis dit barn har det koldt om natten, kan brug af nathuer være praktisk. Når man fryser, så slipper det meste af varmen fra kroppen ud gennem hoved og fødder, og derfor er det disse dele af kroppen, man bør fokusere på at holde var. Så du kan komme et godt stykke med hathuer og strømper til dit barn!

Bambus kan være fantastisk at sove i

Hvis dit barn har det varmt, når han eller hun sover, så kan det være, at du har brug for at finde noget nyt sengetøj til dit barn. Her er der flere forældre, der er glade for at bruge bambus sengetøj. Det er noget, der ikke er lige så tykt og tungt som f.eks. bomuld. Det kan betyde, at man har en mere tilpas temperatur, når man sover.

Hvordan ved man, om ens barn har det for varmt eller koldt?

Et barn kan naturligvis ikke fortælle dig ”det er for varmt” eller ”det er for koldt”. Hvis dit barn næsten altid sparker dynen af i søvne, kan det være et tegn på, at han eller hun har det for varmt. Er du i tvivl om, hvorvidt dit barn har det for koldt, så kan du mærke på hans eller hendes kropstemperatur, som kan hjælpe dig med at afgøre det.