Maskiner

Sådan holder du dine maskiner i topform

Slid fra vejr og brug er uundgåeligt, når vi arbejder med store maskiner, der dagligt bruges til alt det arbejder, vi mennesker ikke har styrken eller evnen til at gøre med hænderne. Det er derfor afgørende, at vi vedligeholder vores mekaniske venner, så vi ikke forsinker eventuelle projekter og skal ud at finde dyre erstatningsløsninger.

Vi giver dig her et par gode råd til, hvordan du holder dine maskiner topform.

Udskift løbende dine fittings, før skaden opstår

Ligesom på os mennesker så er det led og knudepunkter, der oplever det største slid på maskiner. Det er her, at dine fittings befinder sig, og derfor er det vigtigt ofte at se sine fittings igennem for at sikre, at de kan holde til fremtidige strabadser.

Der er rigtig mange hydraulikmaskiner på de fleste arbejdspladser og i de fleste maskinparker, og derfor er det helt essentielt, at du har styr på dine hydraulik fittings særligt.

Beskyt mod vinterens kulde

Noget af det, der slider allermest på dine maskiner, er vejret, der som bekendt i Danmark godt kan være lidt tvivlsomt. Det er vigtigt, at du opbevarer dem et sted, hvor kulde og fugt ikke trænger ind og smadrer maskinen til den nye sæson.

Vi ved aldrig helt, hvordan en maskine reagerer, hvis den har stået udenfor en lang vinterperiode, hvor frosten både har bidraget til rust og fugtskader. Køb en presenning til at dække over din maskinpark – også selvom de står indenfor og beskyttet. 

Dine mænd kan kontrollere skaderne

Det sidste råd er egentlig bare, at du skal bede dine mand passe godt på dine ting. Mænd indenfor klassisk arbejds- og tømrerfag har ikke altid den mest sirlige tilgang til udstyr, og derfor kan du vinde rigtig meget ved at fortælle dem, at de skal passe på maskinerne, som var det deres egne.