Bæredygtig beklædning og sko

Sådan finder du let funktionelt tøj

Der kan være mange årsager til at ty til mere funktionelt tøj. Nogle gør det af fysiske årsager og andre finder det bare mere praktisk og behageligt. Uanset hvad din årsag er, så kan det være svært at spotte, hvor praktisk tøjet egentlig er. Heldigvis kan du læsse om det i dette indlæg, hvor du får en guide til, hvordan du får øje på det funktionelle tøj.

Kig efter materialet
Tøj er kun rigtig funktionelt, hvis det er slidstærkt. Derfor er det første step, til at finde godt og funktionelt tøj, at kigge efter materialet. Naturmaterialer såsom uld, bomuld, læder mm. er klart at foretrække. Naturmaterialer holder nemlig typisk til mere, og derudover så tilpasser de sig også din kropstemperatur.

Med eller uden stræk
Alt afhængig af hvad du skal bruge tøjet til, så kan det være afgørende, at materialet er strækbart. Det kan derfor godt svare sig at kaste et blik på, hvor meget elastik der er i tøjet. Elasticiteten dør nemlig typisk hen, hvis der er bare er blevet tilføjet elastik til en stykke stof, som ikke er elastisk af natur.

Kig efter lommer
Der er næsten ikke noget mere praktisk, end lommer. Hvis du skal bruge dem til noget, så overvej hvor mange lommer, du har brug for, inden du begynder at lede. Vælg også gerne lommer med lynlås, så dine ting ikke ryger ud igen med det samme.


Den lette løsning
Hvis du ikke magter den lange søgen efter praktisk tøj, så er mærket by basics at anbefale. Mærket har mange gode funktionelle løsninger. Som alle fås i flere forskellige farver, størrelser, modeller og kombinationer.