Lyskæder

Sådan bruger du lyskæder til at få mere lys i haven

Sådan bruger du lyskæder til at få mere lys i haven

Hvis du gerne vil have mere lys i din have, nu hvor det bliver efterår og vinter, er det en god ide, at du overvejer at sætte lyskæder op. Det kan nemlig være med til at gøre, at du kan få meget mere lys og samtidig også nogle smukke og dekorative lyskæder. Vi har skrevet denne artikel i samarbejde med solarcamp.dk, der laver lamper af forskellig slags, der bliver ladet op ved hjælp af solen.

  1. Sæt lyskæder op i træerne

Har du nogle store eller små træer i haven, vil det være nemt for dig at sætte dine lyskæder op. Når lyskæderne kører på energi fra solen, behøver du ikke at bekymre dig om, at du skal sætte dem i stik. Det gør, at du kan hænge kæderne op præcis, som det passer dig. Det er en langt mere fleksibel løsning.

Når du hænger lyskæder op i træerne, vil det være med til at gøre, at du får meget mere lys i haven. Det ser både flot ud, men træernes højde vil også gøre, at der er andre dele af haven, der vil blive lyst op.

  1. Pynt dine buske med lyskæder

Hvis du ikke har træer i haven, kan du hænge dine lyskæder op i buskene i din have. Det kan ofte give nogle flotte former af lys, når du dækker din busk med lyskæder. Hvis du har en busk, som du klipper ofte, kan du begynde at klippe den i former. Det vil se flot ud, når du klipper den for eksempel kuglerund og så dækker den af små lysende lamper om vinteren. Selvom det er mørkt, vil du på den måde stadig have noget at se på, når du ser ud i haven.

  1. Hæng lyskæden langs med huset

Du kan også hænge din lyskæde langs med huset. Det kan for eksempel være langs med en vindueskarm eller ned langs et nedløbsrør. Det er også med til at give mere lys i haven, men kan faktisk også være med til at give mere lys udenfor. Det kan for eksempel være smart, hvis du ellers synes, at der bliver meget mørkt inde i dit hjem.

  1. Udsmyk altanen med lyskæder

Hvis du har en altan eller en balkon, er det også en god ide, at du hænger lyskæder op der. Det kan også være med til at gøre, at du får noget mere lys indenfor – samtidig er det selvfølgelig smukt at se på.