Mobil dæmning

Mobil dæmning til undsætning

Mobil dæmning til undsætning

Når vandstanden stiger uforvarende, så kan hjælpen fra en mobil dæmning gøre alverden til forskel

 

Om de så hedder Bodil, Egon eller Gorm, så er en storm sjældent kærkommen. En af de mange uheldige følgevirkninger ved en storm er øget vandstand, som kan sive ned i kældre og andre lavtliggende områder, hvor man ikke ønsker ulækkert vand.

I TV ser vi sørgelige forfatninger fra lokaler, hvor det mørke vand har fortæret ejendomme for mange millioner kroner sammenlagt. Det skrækscenarie kan man heldigvis forsøge at undgå, hvis man udnytter assistancen ved en mobil dæmning.

De færreste mennesker bor tæt på en dæmning af fast materiale, når uheldet er ude med øget vandstigning, men en mobil dæmning kan gøre en stor forskel. 

Simpel og nem løsning
Du skal simpelthen forestille dig nogle lange oppustelige rør, der kan udvides til at være tykke som gamle bygningssøjler ved at fylde dem med enten luft eller – vand.

Rørene bliver tæt forankret med underlaget, så den øgede vandstand hverken når over eller under de udlagte rør, som er bygget af solidt oppusteligt materiale.

Modsat en dæmning af fast materiale kan den mobile dæmning let komme udsatte områder til undsætning og lægges ud i op til flere hundrede meter.

 

Kan bruges til andet
Beredskabsstyrelsen i Danmark har for længst fået øjnene op for løsningen, som er let at transportere og meget mere effektiv at benytte end for eksempel sandsætte ved oversvømmelser.

Private borgere kan også selv benytte en mobil dæmning, som trods sit imposante ydre i oppustet tilstand er yderst nem at håndtere og til at lægge væk til næste gang, hvor stormflod har meldt sin ankomst, eller man bare vil sikre sine omgivelser for at være på den sikre side.

En mobil dæmning kan også med stor fordel bruges, hvis man som borger eller virksomhed har oplevet et olie- eller kemikalieudslip og vil minimere skaderne ved at dæmme de ramte områder ind.