Køkken

Intet køkken er komplet uden de rette gryder

En gryde af god kvalitet kan gøre verden til forskel i køkkenet, når det gælder madlavningen. Gryder af dårlig kvalitet kan have ujævn varme, så maden brænder på nogle steder eller tager længere tid om at varme op andre steder. De kan også være sværere at rengøre, fordi maden sætter sig fast i overfladebehandlingen. Dette vil med tiden også være med til at skabe en ujævn overflade. Gode gryder betyder dermed, at madlavningen bliver mere konsistent, og det fjerner mange af de små irritationsmomenter, der kan komme af at arbejde med dårlige gryder.

Er man flyttet hjemmefra for første gang, eller er det tid til at opgradere de gryder, man har, kan det være en god idé at investere i et grydesæt, så man har til lidt af hvert. Det kan være en fordel at have et assortiment af gryder og kasseroller i forskellige størrelser til forskellige formål. Der findes også andre gryder til mere særegnede formål såsom suppegryder, stegegryder og støbejernsgryder.

Gryder findes i standardstørrelser, og grydelåg fås i passende størrelser, så man kun behøver enkelte grydelåg, der så vil passe til alle ens gryder.

En gryde behøves ikke at være i den dyreste ende for at være funktionel, men netop gryder kan vare hele livet, hvis man vælger at investere i en, der er i god, solid kvalitet.

Kobbergryder er populære hos mange, både på grund af deres kvalitet, men også det stilige præg de giver til køkkenet. Kobbergryder bliver ofte brugt i professionelle køkkener, blandt andet fordi de hurtigt blive varme og kan opnå ganske høje temperaturer. Derfor er de heller ikke nødvendigvis egnede til nybegyndere i køkkenet, da man let kan få for meget varme på, hvilket kan medføre uheld i køkkenet.

For mange er en ganske almindelig gryde i rustfrit stål ganske perfekt. De kræver ikke særlig pleje og kan holde til lidt af hvert. De er dermed gode til nybegyndere og amatørkokke, men også dem der går mere op i deres madlavning.

Vil man supplere stålgryderne, så er støbejernsgryder den perfekte tilføjelse til køkkenskabet. Støbejernsgryder er særlig gode, da de kan bruges både på komfuret og i ovnen og kan dermed bruges til at tilberede de fleste retter.