Dyrehandel

Hestekøb: Ting, du skal vide, inden du køber hest

En hest er en stor investering, som du skal overveje grundigt. Ikke alene er det en økonomisk stor post hver måned, men du skal også være klar til at lægge mange mandetimer i at passe og pleje den. Vi kommer her med indsigt i, hvad du skal være opmærksom på, inden du vælger at investere i en hest.

Udstyret skal være i orden

Når du køber en hest, skal du forvente at tilkøbe en masse forskelligt udstyr hertil – derfor er det ikke så simpelt bare at købe en hest og så ride. Og rideudstyr er ikke nødvendigvis billigt, selvom du kan være heldig at finde tilbud på ting som ridevest og andre typer af udstyr til din hest. Du kan muligvis også vælge at leje det i den stald, hvor hesten står.

Opholdssted til hesten

Hvis du bor i byen, er det langt fra sikkert, at du har plads til hesten. Derfor er det helt normalt, at mange vælger at finde en stald, hvor hesten kan stå det meste af tiden, og hvor der er en tilhørende ridebane, hvor man kan ride på hesten. Dette udgør også en anseelig post hver måned, som du skal være klar på at betale.

Gulerødder kan godt blive dyre

Selvom du normalt godt kan få en pose gulerødder til at holde en uge mere for dig selv, så skal du være klar på, at din hest skal have rigtig meget mad hver måned. Det giver sig selv, når den har den størrelse, som den har, men det er bestemt ikke gratis at fodre den.