Undervogn

Find den rette undervogn, når du vil sænke din bil

Find den rette undervogn, når du vil sænke din bil

Hvis du ønsker at gøre din bil lidt ekstra fræk og sporty, er det ikke tilstrækkeligt at pimpe den med spoiler, skørter og alu fælge. Den ultimative modifikation, du kan foretage på din bil, er en sænkning.

Hvordan får jeg sænket min bil?

Når du skal sæne din bil, bør du gå til en autoriseret mekaniker. Ud over det, at sænkning af bil ikke er nogen lille opgave, er det også en god idé at lytte til mekanikeren, når det handler om at vælge den rette metode til sænkning af bil. Den metode, du bør vælge, skal nemlig passe til din bil, og til de ønsker og behov, du har. Der findes grundlæggende tre forskellige metoder til sænkning af bil: Indsættelse af sænkningsfjedre, montering af sportsundervogn, eller sænkning ved hjælp af gevindundervogn.

Sportsundervogn eller gevindundervogn?

Hvor sænkningsfjedre er den helt billige low key løsning, er sportsundervogn og gevindundervogn for feinschmeckere. I begge tilfælde kan man tale om ultimativ kørekomfort og et sporty look på den sænkede bil. Forskellen på sportsundervogn og gevindundervogn ligger deri, at en sportsundervogn er en komplet undervogn, som består af sænkningsfjedre og støddæmpere, og således ikke har så mange justeringsmuligheder. En sportsundervogn har den kæmpe fordel, at du får perfekt afstemning mellem støddæmpere og fjedre. Dette gør, at risikoen ved denne form for sænkning af bil er meget lille.

Gevindundervogn er for dig, som vil have den totale kontrol over, hvor meget eller lidt din bil er sænket. Med en gevindundervogn kan bilens højde justeres via et gevind. Dette betyder, at du kan sænke din bil maksimalt, når det er tørvejr, og du kører på fladt underlag – og hæve den igen om vinteren, eller hvis du skal køre i bulet terræn. Hvis du er i tvivl om, hvilken type undervogn du skal vælge til din bil, kan du læse mere på billig-gevindundervogn.dk