Medicinsk udstyr

Dette skal man bruge af udstyr for at udføre en EKG

På sygehuset eller hos sin læge er det muligt at få foretaget en EKG, hvis man er nervøs for, at der kan være noget galt med ens hjerte. Ved en EKG måler man groft sagt, om hjertet slår, som det skal. Man kan også sige, at du måler hjertefrekvensen. I denne artikel kan du blive klogere på, hvad man skal bruge af udstyr for at kunne udføre en EKG.

Selve maskinen

Det er klart, at der skal være en maskine, der viser lægen eller sygeplejersken, hvad elektroderne måler. Det er nemlig gennem elektroder, at de elektriske impulser fra hjertet måles. Maskinen registrerer og nedskriver disse rytmer på EKG papir, der printes ud af maskinen, som processen forløber. På Ekg papir er resultatet, der senere kan læses. Man får ikke svaret fra en EKG med det samme.

Elektroder til kroppen

Når man måler med elektroderne, fastsættes de på kroppen med elektroder. Elektroderne placeres rundt omkring på kroppen, så man er sikker på at få den mest præcise måling. Netop derfor er det også vigtigt, at man slapper af, mens man får foretaget en EKG. Elektroderne placeres henholdsvis på arme, ben og brystkasse, hvorfor man også bedes om at fjerne overtrøjen, når man er inde til undersøgelsen.

Klister til elektroder

Men hvordan sidder elektroderne så fast på kroppen? Det gør de med i små ”lommer” med klister bagpå, der sættes på kroppen de beskrevne steder. Heri tilkobles ledningerne, der sender signalet til maskinen, der herefter nedskriver resultatet på ekg papir. Er du selv nervøs for dit hjerte, kan du selv spørge din læge, om du kan få foretaget en EKG. Det kaldes også et hjerteradiogram, så det kan være, at du kender det på dét begreb.