Køkken

Den praktiske indretning af køkkenet: Sådan bør du bygge

Står du og skal bygge fra nyt, eller vil du gerne give dit hjem en ordentlig overhaling? Køkkenet er for mange familier centrum i hverdagen, og derfor skal du være klar på at investere godt og grundigt i denne afdeling af hjemmet – fordi det er ikke billigt at få lavet nyt køkken med alle de nødvendige elementer, som hører til. Vi har i denne artikel samlet et par gode råd til dig, der vil bygge om i køkkenet.

Lav en smuk køkkenø

Køkkenøer er blevet mere og mere populære løsninger i de danske hjem, fordi de går godt i spænd med idéen om et køkkenalrum. Øen giver en mulighed for dem i køkkenet til at se udover landskabet og holde øje med børn og gæster. Samtidig får du også et praktisk køkken arbejdsbord, som der altid er brug for.

Sæt lysspots i skabene

Et stort ved problem ved de fleste køkkener er pladsmangel, og den bliver der ikke just mindre af ved at installere store lamper, som tager meget af pladsen fra køkkenskabene. Derfor bør du installere spots i skabene henover køkkenet, så du får maksimalt udbytte af pladsen i køkken. Spots gemmer sig godt væk, så selvom du ikke er fan af spots, skal du ikke se på dem.

Tænk over de elektriske installationer

Lige så vel som at spots skal indtænkes i de forskellige designplaner, så skal du også være bevidst om, hvor køleskab og andre store elektriske apparaturer skal stå. Der kan nemlig være nogle særlige forhold med eventuelle jordforbindelser, som skal være i orden.