Hus & Have

4 tips: Få den perfekte have

Vi drømmer alle om den perfekte have, fordi det pæne og moderne hus kan nemt ødelægges af en have, der ikke er sat i stand. God udendørs indretning har en stor effekt på det mentale velvære, som en have skal give, og derfor giver vi dig her 4 tips til, hvordan du kan istandsætte din have, så den har alle de rigtig elementer i stærk symbiose.

Gangarealer til at bryde det grønne

Det kan lyde lidt underligt at bryde det grønne, men faktisk kan linjerne, der optegner havefliser og græsset, have en rigtig flot visuel effekt. Det giver samtidig et indtryk af, at du har arbejdet rigtig meget med din have, hvis man har en lille gangsti, man kan træde ud på.

Det er også en nødvendighed, hvis du gerne vil lave en have i et bestemt tema. Det kan eksempelvis være en japansk have, hvor de her små stisystemer er noget af det, der definerer kulturprojektet.

En pavillon til mor

Nu siger vi mor, fordi det højst sandsynligt er hende, som nyder bedst af dette lille lukkede rum ude i haven, hvor kaffen kan nydes, eller der skal spises brunch med veninderne. Det betyder naturligvis ikke, at far ikke kan få lov at nyde sin avis derude, men der er noget feminint over den lille perle i naturen, som popper op midt i frirummet.

Brug hæk i stedet for stakit

Nuvel – det kan godt være, at det tager lidt tid at bygge op, hvis man ikke allerede har hæk, men det er bare langt mere charmerende med grønt i stedet for et stykke forarbejdet træ, der adskiller dig og naboen. En hæk er lidt mere krævende i årlig pleje, men det gør også bare noget meget bedre for det mentale velvære i sidste ende.

En terrassevarmer til at udstå de kølige aftener

Der er ikke noget hyggeligere end sommeraftener på terrassen, men det kan godt gå hen at blive lidt køligt, når mørket lægger sig på. Med en terrassevarmer kan du komme det problem i forkøbet, og du kan sidde udenfor så længe du vil. Du behøves ikke tage en ekstra trøje på eller rykke indenfor, fordi natten ikke tillader andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *