Vejsikring

3 stykker udstyr til korrekt at spærre vejen af

Hvis du har fået ansvaret for at spærre en vej korrekt af i forbindelse med vejarbejde, så er der mange ting, du skal have styr på som ansvarlig. Og det er faktisk ikke så let igen, fordi der kan næsten ikke være lidt udstyr, som fortæller bilisterne, hvordan de skal køre i forbindelse med vejarbejdet. Vi kommer i denne artikel med bud på udstyr, som du bør benytte, når du skal sikre optimal vejsikring.

Striber til asfalten

Har du helt styr på reglerne omkring, hvordan man skal male asfalten, når der er vejarbejde? Hvis der er en mindre og midlertidig ruteomlægning, skal du markere den med gule striber på vejen, fordi de indikerer, hvordan køretøjet midlertidigt skal bevæge sig på vejen. Men det er naturligvis ikke nok alene med asfalt striber.

Skiltning

Forud for vejarbejdet er det lige så vigtigt at forberede bilisterne på, at der nu kommer vejarbejde, og det har betydning for vejen. Skiltene alene vil få folk til sænke farten, så de kan nå at reagere på de skilte, der kommer længere fremme. Du skal have skilte med det samme budskab flere gange, så du kan være stensikker på, at eventuelle ændringer af ruten bliver opfanget af samtlige bilister.

Belysning på vejen

Når natten falder på, kan det være svært at se afspærringsmateriel, selvom de typisk er reflekterende. Derfor skal du bruge lys til at oplyse dine skilte og eventuel anden information, som du måtte ville ud med. Samtidig kan du være med til at beskytte dine arbejdere, som jo ofte arbejder om aftenen og natten for at forstyrre trafikken mindst muligt.