Hus & Have

3 problemer, du skal holde øje med i dit hus

Er du og familien gået fra lejlighed til hus med alt, hvad det indebærer? Så har du sikkert allerede oplevet, at der er nogle væsentlige forskelle, og du har pludselig ansvaret for nogle ting, som du ikke er vant til – og det kan godt blive dyrt. Vi giver dig her indblik i de problemer, som du skal holde øje med, når du vil passe dit hus ordentligt.

Har du styr på din rørlægning?

Hvis du har købt et ældre hus, skal du være særligt opmærksom, da ældre installationer ofte godt kan være af tvivlsom karakter, og det bør du under alle omstændigheder få tjekket efter ved indflytning. I værste tilfælde kan det have betydning for eksempelvis gulvvarme, hvor du skal ud i en tætning ved utæt gulvvarme for at få problemet løst.

Rotter på loftet

Om det er rotter eller andre dyr er egentlig ikke så vigtigt. Men de er bakteriespreder uden lige, og du skal derfor sikre dig, at der hverken er dyr eller deres efterladenskaber i nærheden af mennesker. De kan godt kravle rundt i ventilationen, som altså har direkte forbindelse til din madlavning – og det er ret ulækkert.

Hold øje med fugt

Fugt og skimmelsvamp er de helt store syndere i private danske hjem. Det er ikke så svært at identificere, men kunsten er at forhindre, at det opstår og samtidig være i stand til at komme af med det igen. Hold øje med alle din rum, og tjek jævnligt bag skabe og døre for at sikre, at der ikke er noget voksende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *